Yılın En Çok Talep Edilen 15 İşi


İş piyasasının son on yılda giderek daha rekabetçi hale geldiği ve mezun olduktan sonra iş bulmayı zorlaştırdığı yalan değil.

Bu nedenle, kariyer yolunuzu planlıyorsanız,  şu anda hangi pozisyonların yüksek talep gördüğünü değerlendirmek kötü bir fikir olmayabilir. Bu işlerin teknolojinin sürekli gelişimine rağmen önümüzdeki yıllarda popüler olması muhtemeldir, bu nedenle  bunlardan en az biri için  bilgi ve becerilere sahip olmanız akıllıca olacaktır!

Lafı fazla uzatmadan, LinkedIn'in 'Yükselen İşler' raporuna göre dünyanın en çok aranan 15 işi yazımıza geçelim.


15. e-Ticaret Sorumlusu

Aylık ortalama maaş:  6.000 TL ile 10.000 TL Arasındadır.

Online alışveriş, ağırlıklı olarak e-ticaret sorumlularına olan talebi son derece yüksek hale getiren koronavirüs pandemisi nedeniyle mağaza içi alışverişi geride bıraktı. 

e-Ticaret sorumlusu, çeşitli görevleri olan çok yönlü bir roldür; Bir gün bir kampanya üzerinde çalışırken, ertesi gün kullanıcı deneyimini analiz ediyor olabilirsiniz. 

Genel olarak, bir e-ticaret sorumlusu, bir web sitesinin kullanılabilirliğinden, gezinme, hız, içerik ve sitenin genel altyapısı gibi şeyleri izlemekten sorumludur.

14. Profesyonel veya Kişisel Koç

Aylık ortalama maaş:  8.000 TL ile 15.000 TL Arasındadır.

Son birkaç yılda, profesyonel ve kişisel koçlara duyulan ihtiyaç önemli ölçüde arttı. İlgi alanlarınıza bağlı olarak,  insanların karşılaştıkları önemli sorunlarda yön bulmalarına yardımcı olan bir yaşam koçu olabilirsiniz.

Örneğin, bir fitness koçu, insanların fitness hedeflerine ulaşmalarına ve kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilir. Bu arada, bir  kariyer koçu  iş arayanlara, okuldan ayrılanlara ve mezunlara rehberlik etmeye yardımcı olabilir ve bir işletme koçu, şirketlerin işyerinde gelişmesine ve daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilir. 

13. Kredi Uzmanı

Aylık ortalama maaş:  8.000 TL ile 12.500 TL Arasındadır.

Kredi uzmanları, müşterilere ve işletmelere bir kredi ürünü seçme ve buna başvurma konusunda yardımcı olur. Bu bir işletme kredisi, ipotek veya kişisel kredi gibi birçok şey olabilir. Müşteri adına tüm evrakları düzenlerler ve krediyi almak için finans kurumuyla irtibat kurarlar.

12. Sosyal Medya Fenomenleri (Influencer)

Aylık ortalama maaş:  6.500 TL ile 8.500 TL Arasındadır.

Sosyal medya platformlarının patlaması ve çevrimiçi içerik oluşturmak için başka bir platformun yükselişi ile - TikTok - sosyal medya fenomenlerinin bu listeye dahil edilmesi mantıklı. 

Bu platformlarda nasıl gezineceğinizi bilmek bir şeydir, ancak influencer olarak bu platformlar için içeri üretmek, hesabınıza çok fazla dikkat çekme becerisini gerektirir. 

Yaratıcı olmanız ve her biri için farklı platformlara ve algoritmalara aşina olmanız gerekir. Ayrıca dijital pazarlama, temel kurgu ve videografi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. 

Akıl sağlığı ve esenlikle ilgileniyorsanız, danışman veya klinik psikolog olmayı düşünebilirsiniz. Bire bir veya grup ortamında, uğraşabilecekleri çeşitli sorunlarla ilgilenen müşterilere yardımcı olmak için zaman harcayacaksınız.

11. Psikolog

Aylık ortalama maaş:  6.500 TL ile 13.500 TL Arasındadır.

2020'de psikologlara olan talep yıldan yıla yaklaşık %24 arttı. İnsanlar küresel bir pandeminin etkileriyle mücadele ettiğinden, profesyonel zihinsel desteğe olan ihtiyaç çarpıcı biçimde arttı. 

Akıl sağlığı ve esenlikle ilgileniyorsanız, danışman veya klinik psikolog olmayı düşünebilirsiniz. Bire bir veya grup ortamında, uğraşabilecekleri çeşitli sorunlarla ilgilenen müşterilere yardımcı olmak için zaman harcayacaksınız.

10. Öğretmen

Aylık ortalama maaş:  8.596 TL'dir.

Öğretmenlik, tüm eğitim seviyeleri için öğretmenlere ihtiyaç duyulduğundan her zaman yüksek talep görecek bir meslektir. Uzaktan eğitimdeki artışla birlikte, özel eğitim uzmanları da çevrimiçi olarak bire bir eğitim sunmak için işe alındı. 

Bununla birlikte, yüksek öğrenimi tercih ederseniz,  doktora yapabilir  ve bir üniversite ortamında çalışabilirsiniz. Her şey ilginize ve eğitiminize adamak istediğiniz yıl sayısına bağlıdır.

9. İş geliştirme ve satış uzmanı

İş Geliştirme Uzmanı Aylık ortalama maaş:  9.500 TL ile 14.500 TL Arasındadır.
Satış Uzmanı Aylık ortalama maaş:  7.000 TL ile 12.000 TL Arasındadır.

Online satışların artmasıyla birlikte, iş geliştirme ve satış uzmanlarına olan talep de arttı. Yeni başlayanlar için, müşteri hizmetleri ve satış danışmanlarına olan ihtiyaç her zamankinden daha fazla, 2019 ile 2020 arasında %45'ten fazla arttı. Bu tür bir rolü üstlenmek için fazla deneyime ihtiyacınız olmayacak iyi bir tutum ve ayrıntılara dikkat etmeniz bu meslekte başaralı olmanızın ilk adımlarıdır. 

Ayrıca, işin sorunsuz ve karlı bir şekilde yürütülmesini sağlamak için birçok şirket bir iş geliştirme yöneticisine ihtiyaç duyar. Tipik görevler, olası satış yaratma, yeni stratejiler geliştirme ve işletmeye uzman tavsiyesi ve eğitim sağlarken pazarlama ekibini desteklemeyi içerecektir. 

8. Dijital pazarlama uzmanı

İş Geliştirme Uzmanı Aylık ortalama maaş:  7.500 TL ile 12.500 TL Arasındadır.

2020'de dijital pazarlama her işin ön saflarında yer aldı; İster perakende mağaza, ister online işletme veya konaklama işletmesi olsun herkesin bir marka kimliğine ve çevrimiçi bir varlığa sahip olması gerekir, burada bir dijital pazarlama uzmanı devreye girer. 

Bir dijital pazarlama uzmanı olarak kampanyalar yürütmeniz, web sitesi trafiğini ve dönüşümleri kontrol etmeniz, sitenin SEO dostu olduğundan ve Google politikalarına uygun olduğundan emin olmanız ve sayfaları popüler anahtar kelimeler kullanarak optimize etmeniz gerekir. Zaten medya ilişkilerinde deneyiminiz varsa, dijital pazarlamaya nasıl dalacağınızı kolayca öğrenebilirsiniz.

7. Uzman mühendis

Artık her işletme bir web sitesine ihtiyaç duyduğundan, uzman mühendislere olan ihtiyaç da artıyor. Web siteleri ve uygulamalar tasarlamak ve geliştirmek için uzman profesyonellere ihtiyaç vardır. Buna web geliştiricileri, tam yığın mühendisleri, ön uç geliştiricileri ve oyun geliştiricileri dahildir. 

Rolünüze bağlı olarak, siteler oluşturmak, işlevselliği sürdürmek, özellikleri uygulamak ve çeşitli güvenlik önlemlerini entegre etmek için programlama dillerini kullanmaktan siz sorumlu olacaksınız. 

6. Sağlık hizmetlerini destekleyen personel

Koronavirüsün yükselişi ve sağlık sisteminin maksimuma çıkmasıyla birlikte, destek personel ihtiyacı da %34 arttı. Bu, eczane teknisyenleri, sağlık asistanları, evde sağlık çalışanları ve diş asistanları gibi rolleri içerir. 

Bu roller genellikle insanları sağlık birimine sokmak, tavsiyelerde bulunmak ve herhangi bir bakım sonrası bakım veya ilaç vermek gibi yönetici görevlerini içerir. Bir hastanın ilk karşılandığı güler yüzlü yüzlerdir. Bu rolü iyi yapmak için çok fazla sabra ve  ayrıntılara dikkat etmeniz gerekecek.

Ameliyattan sonra tüm bakımları sağlarlar, ilaçları uygularlar, semptomları izlerler ve acil tıbbi müdahale gerektiren herhangi bir şey konusunda doktorları uyarırlar. Bol miktarda fiziksel dayanıklılık gerektiren zorlu bir iştir.

5. Hemşire

Aylık ortalama maaş:  8.500 TL'dir.

Hemşirelere olan talep birkaç yıldır artıyor, ancak COVID-19 salgınının patlak vermesinin ardından talep daha da arttı. Hemşireler  aslında sağlık sisteminin bel kemiğidir. Çeşitli koşullara sahip hastalara bakıyorlar ve doktorlara daha yoğun görevlerde yardımcı oluyorlar. 

Ameliyattan sonra tüm bakımları sağlarlar, ilaçları uygularlar, semptomları izlerler ve acil tıbbi müdahale gerektiren herhangi bir şey konusunda doktorları uyarırlar. Bol miktarda fiziksel dayanıklılık gerektiren zorlu bir iştir.

4. İşyeri çeşitliliği uzmanı

İşyeri çeşitliliği, son birkaç yıldır yoğun bir şekilde tartışılan ve birçok kuruluşun büyük önem verdiği bir konudur. Ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve tüm personele adil fırsatlar sunulmasını sağlamak için şirketler, politikalarını ve uygulamalarını analiz etmeleri ve ek tavsiyeler sunmaları için işyeri çeşitliliği uzmanlarını işe alıyor.  

Bir işyeri çeşitlilik uzmanı olarak, bir ekibe veya tüm kuruluşa resmi veya bilgilendirici eğitim sağlamanız beklenecektir. Ayrıca, yeni politikaları kavramsallaştıracak ve şirketlerin çeşitli ve adil bir fırsat işvereni olmalarını sağlamak için uygulayabilecekleri belirli kavramları önereceksiniz. 

UX tasarımcısı yani bir UX Designer, ağırlıklı olarak bir sitede iyi bir kullanıcı deneyimini kolaylaştıran süreci tasarlamaya odaklanır. İlk önce bir kullanıcının amaçlarını ve amaçlarını araştırır ve ardından sitenin mimarisini ve tel çerçevelerini tasarlayarak fikirlerini harekete geçirir. Ürün oluşturulduktan sonra, tasarımın test edilmesinden ve sürekli bakımından sorumludurlar.

3. UX Tasarımcısı (UX Designer)


UX tasarımcısı yani bir UX Designer, ağırlıklı olarak bir sitede iyi bir kullanıcı deneyimini kolaylaştıran süreci tasarlamaya odaklanır. İlk önce bir kullanıcının amaçlarını ve amaçlarını araştırır ve ardından sitenin mimarisini ve tel çerçevelerini tasarlayarak fikirlerini harekete geçirir. Ürün oluşturulduktan sonra, tasarımın test edilmesinden ve sürekli bakımından sorumludurlar. 

Ux Designerlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için UX Designer Nedir? UX Designer Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? yazımızı okuyabilirsiniz.

2. Veri bilimi uzmanı

Dünya veri ve istatistiklerin analizi etrafında döndüğünden , bir veri bilimi uzmanının rolü de artıyor. 

Özetle, bir veri bilimcisi, bir kuruluşun belirli verileri analiz ederek sorunları çözmesine yardımcı olacaktır. Altyapıları gözden geçirmek, makine öğrenimini test etmek için kullanıcı sonuçlarını analiz etmek ve çeşitli çözümler sunmak için test yöntemleri kurarlar.

1. Yapay zeka uzmanı

Yapay zeka bir süredir yükselişte ve 2021'de daha da popüler hale geliyor. Yapay zeka uzmanları bilişsel stimülasyonda çalışıyor ve bilgisayarları bir insanın yapacağı gibi görevleri yerine getirmek için programlıyor. Bu insan benzeri işlevselliği yaratmak için eğitimli ve deneyimli profesyoneller gerektiren niş bir pazar. 

Bu alanda çalışmak için, giriş seviyesi bir rol için dikkate alınacak programlama deneyimine ve veri bilimi, matematik veya bilgisayar bilimi derecesine sahip olmanız gerekir. 

Gördüğünüz gibi, işyerinin geleceği (PDF) , çalışanların yeni teknolojiler oluşturmasını ve sürdürmesini içerir. Bu nedenle, bu talep edilen işler bir süre daha popüler olmaya devam edecek!

Bu rollerden hangisinde çalışmak isterdiniz? Aşağıdaki bölümde bir yorum bırakarak bize bildirin! 

Yorum Yap