İletişim Direktörü Nedir? Ne İş Yapar?

İletişim Direktörü Neden Yarının İşi?

Çalışanlarla, muhtemel çalışanlarla ve halkla hem iç hem de dış iletişimi yürütmek için iletişim yöneticilerine ihtiyaç vardır. CNN Para'ya göre, iletişim yöneticileri için istihdam olanaklarının yüzde 17 artması bekleniyor. İletişim yöneticileri yıllık ortalama 78.300 dolar kazanıyor.


İletişim Direktörü Ne Yapar?

İletişim yöneticileri, halkın görmesi için uygun bir imaj geliştirmek için bir kuruluşun halkla ilişkiler ve pazarlama departmanlarıyla çalışır. Bir iletişim direktörünün en tanınabilir görevi medya iletişimi yapmaktır. Bir gazete veya televizyon yapım şirketi gibi bir medya kuruluşu röportaj için kuruluşla irtibata geçmek veya mülkünü filme almak için izin almak isterse, önce grubun iletişim direktörüyle iletişim kurar. Bir kurumun iletişim müdürü tipik olarak tarihi, güncel olayları ve gelecekteki umutları hakkında iyi eğitimlidir. Bu sebeple, birçok yönetici kuruluş hakkında bilgi almak isteyen medya kuruluşlarına röportajlar sağlayacaktır. Ancak, medya kuruluşlarının kuruluş içinden belirli bir kaynağa ihtiyacı olursa, iletişim müdürü genellikle iletişim bilgilerinin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca konferanslar düzenler ve basın bültenleri yazarlar. Yöneticiler siyasette basın sekreteri olarak da çalışabilirler.

İletişim Direktörü Olmak İçin Nasıl Bir Eğitim Gerekir?

İletişim yöneticileri, halkla ilişkiler veya başka bir ilgili alanda en az bir lisans derecesine sahip olmalıdır. Bir lisans derecesi kazanmak için dört yıl sürer ve kurslar pazarlama stratejilerini ve tüketici eğilimlerini kapsayabilir. Pazarlanabilirliklerini arttırmak isteyenler, iş dünyası, gazetecilik veya iletişim alanlarında yüksek lisans derecesi kazanmalıdır. Yüksek lisans derecesi, bir bekarın ardından kazanmak için iki ila üç yıl daha sürecek ve bir doktora ek dört yıl daha alacaktır.

Yorum Yap