Muhasebeci Nedir? Ne İş Yapar?

Muhasebe Neden Yarının Mesleği?

Küçük ve büyük ölçekli işletmeler büyümeye devam ettikçe, operasyonların finansal kayıp olmadan verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak ve yıllar boyunca refahın artmasına yardımcı olmak için sağlıklı bir kar marjı sağlamak için muhasebecilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacak. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için bile, muhasebeciler grupların eşit dağıldığından emin olmalı, aksi halde borçlanmaya ve kapanma riskine maruz kalırlar. Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, muhasebeciler için istihdam olanaklarının yüzde 18 artması bekleniyor.

Bir muhasebeci ne yapar?

Muhasebeciler bir işletmenin finansmanından sorumludur, zararı ve borcu gözetir. Muhasebeciler ayrıca, işletme mallarının ve hizmetlerinin genel kalitesini ve bütünlüğünü etkilemeden paranın nereden kurtarılabileceğini veya maliyetlerin düşebileceğini inceleyerek karları artırmanın yollarını arayabilirler. İşleri federal ve eyalet kurallarına uygun tutarak, kamu kayıtlarına ve vergilere de bakarlar. Muhasebede muhtemel muhasebecilerin girebileceği dört ana alan vardır: kamu, yönetim, devlet muhasebesi ve iç denetim. Muhasebeciler genel müşterilere geniş hizmetler sunmaktadır. Bireyler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve işletmeler için danışma, denetim ve vergi ile uğraşırlar. Yönetim muhasebecileri özellikle şirket içinde çalışan bir şirketle çalışır. Bütçelerle uğraşırlar. performans değerlendirmesi ve maliyet ve varlıkların yönetimi. Devlet muhasebecileri, devlet kurumları ile çalışarak kayıt ve yönetmeliklerini gözden geçirir. İç denetçiler kurum içinde bir kuruluşla çalışır ve yanlış yönetim, atık ve sahtekarlık olaylarını giderir.

Muhasebeci olmak için ne tür bir eğitime ihtiyacım var?

Muhasebeciler işletme, muhasebe veya ilgili bir alanda lisans derecesine sahip olmalıdır. Bir lisans derecesinin tamamlanması dört yıl alır ve kurslar işletme yönetimi taktiklerini, matematiği, finansmanı ve diğer ilgili konuları kapsar. Çoğu büyük şirket, işletme yüksek lisans derecesini muhasebe alanında yoğunlaşarak tamamlamış olan muhasebecileri tercih etmektedir; bu, lisans derecesi aldıktan sonra kazanması iki ila üç yıl daha sürecektir. Muhasebeciler, bazı eyaletlerde lisans derecesinin ötesinde ek ders çalışması gerektiren pazarlanabilirliklerini artırmak için kamu muhasebecileri sertifikalı olabilirler. Sertifikasyon için özel şartlar eyaletlere göre değişmektedir.

Hesap Yöneticisi Nedir? Ne İş Yapar? yazımızı okumak ister misiniz?

Yorum Yap