Yabancı Dil Bilgisi Hukuk Sektöründe Yüksek Talep Görüyor

Yabancı Dil Bilgisi Hukuk Sektöründe Yüksek Talep Görüyor

Yabancı dil becerileri sadece tatildeyken işe yaramaz, aynı zamanda hukuk kariyerinizi de hızlandırabilir. Avukatların yabancı dil becerileri konusunda yapılan bir ankete göre, iki dil bilen avukatlar yoğun talep görüyor. Aslında, ABD'nin en büyük hukuk firmaları ve şirketlerinden görüşülen katılımcıların yüzde 42'si, hukuk piyasasında yabancı dil bilen avukatlar gerektiren hukuk işlerinde bir artış gördüğünü söylemektedir. Yabancı dil becerilerine yönelik talep, hukuk alanında işe alımları etkileyen en önemli eğilimler arasındadır.

Yabancı dil becerileri arasında en çok talep gören İspanyolca

Ankete göre İspanyolca en çok aranan dildir ve ankete katılanların yüzde 88'i İspanyolca'nın en çok rağbet gören yabancı dil olduğunu belirtmiştir. Bu eğilim, kısmen, Kaliforniya, Florida, New York ve Teksas gibi eyaletlerde en belirgin olan, ülkenin büyüyen Hispanik nüfusunu yansıtıyor.

Ülkenin bu bölgelerinde, hukuk firmaları, kurumsal hukuk departmanları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar, hukuk sekreteri, hukuk yöneticisi ve yardımcı avukat pozisyonlarının yanı sıra diğer hukuk işleri için sıklıkla İspanyolca konuşan avukatlar ve hukuk destek uzmanları talep etmektedir. Çoğu pozisyon proje tabanlıdır ve genellikle dava veya Latin Amerika iş genişletme için belge inceleme ve çeviri çalışmalarını içerir.

Buna ek olarak, İspanyolca konuşan nüfusun yoğun olduğu bölgelerde bulunan hukuk firmaları, aile temelli ve istihdam temelli göçmenlik hukuku konusunda deneyimli iki dil bilen personel arıyor. Bu eyaletler ve geniş Hispanik seçim bölgelerine sahip diğer bölgeler de kamu sektöründe iki dilli yasal işlerde bir artış görüyor. Gittikçe daha fazla sayıda yerel yönetim kuruluşu, tam zamanlı hukuk işlerini iki dil bilen hukuk uzmanlarıyla doldurmak istiyor.

Asya dil becerileri için yasal pazarda artan talep

Ankette arzu edilen diller arasında ikinci sırada yer alan Çince, Los Angeles ve New York gibi şehirlerde daha fazla Asya dili konuşan avukatların daha geniş bir yasal işe alma eğilimini yansıtan bir bulguydu. Çince, özellikle Mandarin, talep açısından Asya dillerinin başında gelirken, Japonca ve Korece bilen avukatlar da oldukça pazarlanabilir.

Otomotiv, yüksek teknoloji endüstrileri iki dilli kurumsal danışman tutuyor

Sektör trendleri, yabancı dil bilen şirket avukatlarını da tercih ediyor. Örneğin, otomotiv endüstrisi davalar için iki dilli şirket avukatları tutarken, teknoloji endüstrisinde patent vekilleri talep edilmektedir. Bu son eğilim, özellikle Asya'da bulunan veya bu kıtada iş yapan yazılım ve cep telefonu şirketleri ile rakiplerinin şüpheli patent ihlali davalarını dava edenler için geçerlidir. Bu yasal işler de çoğunlukla proje bazlıdır ve genellikle kapsamlı belge araştırmalarından oluşur.

Yabancı dil becerileri, kurum içi danışman ve yardımcı avukat işlerini kalıcı olarak doldurmak isteyen kurumsal hukuk departmanları için devam eden bir öneme sahiptir. Ancak bu yeni iki dilli rollerin çoğu geçici olsa da, devam eden talep, hukukçular için istikrarlı bir iş akışıyla sonuçlanabilir. Örneğin, genç şirket avukatları ve yeni hukuk fakültesi mezunları, küresel fikirli şirketlerde ödüllendirici sözleşmeli işler buluyor.

Yabancı dil becerileri ve hukuk kariyeriniz

Küreselleşme ve göçün yasal işler üzerinde ne kadar büyük bir etki yaratacağını göreceğiz bu alanlardaki politika değişikliklerinden bahsetmiyoruz bile. Ancak yasal kariyer yolunuzdaki adımları düşünürken, daha fazla hukuk firması ve şirket daha çok kültürlü ve küreselleşmiş bir pazara hizmet etmeye odaklandıkça, yabancı dil bilen hukuk uzmanlarına olan ihtiyacın devam etmesi gerektiğini unutmayın.

Yorum Yap