Uzaktan Çalışmak İsteyenler İçin İş Arama İpuçları

Uzaktan Çalışmak İsteyenler İçin İş Arama İpuçları

Pandemi bir gümüş astar ile geliyorsa, şirketleri çalışanlarının uzaktan çalışabileceğini ve yine de üretken ve çoğu durumda daha üretken olabileceğinin farkında olmalarını sağlamalıdır.

Kendi açılarından, işçiler beklenti konusunda cazip olmaya devam ediyor. Birçok profesyonel, uzaktan çalışmanın tercih edilen tam zamanlı seçenek olduğuna karar vermiş ve iş arama stratejilerini buna göre ayarlamıştır. Maaş Rehberi için yapılan bir ankette, katılımcıların %75'i zamanın en azından bir kısmında uzaktan çalışmak istediklerini söylemektedir.

Radarınızda uzaktan çalışma varsa, işte doğru pozisyonu bulmak için bazı ipuçları.

Uzaktan çalışma iş aramanızı iyileştirme

İlk olarak, ideal çalışma programınızın nasıl göründüğüne karar verin. Tam zamanlı olarak evden çalışmak mı istiyorsunuz veya buna mı ihtiyacınız var, yoksa ofis ve uzak günleri birleştiren karma bir düzenleme ihtiyaçlarınızı karşılar mı?

Ardından anlaşmayı bozanları ve olası tavizleri göz önünde bulundurun. Diyelim ki tamamen uzak bir pozisyon arıyorsunuz ve hayalinizdeki işin reklamını yalnızca hibrit olarak görüyorsunuz. Bunu düşünür müsünüz? Tersine, esnek zaman ve pencereli çalışma gibi başka tür esneklikler sunan rüya dışı bir pozisyona razı olabilir misiniz?

Önceliklerinize karar verdikten sonra iş aramaya başlamaya hazırsınız. Linkedin veya diğer online iş bulma sitelerini dolaşın, ancak tüm sitelerin uzak fırsatlar için optimize edilmediğini unutmayın. Aramanızda biraz yaratıcı filtreleme yapmanız gerekebilir. Başlamak için "%100 uzak" veya "uzaktan çalışma" gibi şeyleri arayabilir, ardından aramanızı uzmanlık alanınıza göre daraltabilirsiniz. Bir iş ilanı uzaktan çalışmadan hiç bahsetmiyorsa, firma muhtemelen bunu teklif etmiyordur.

Yine de bunlar normal zamanlar değil ve normal iş panolarından daha derine inmeniz gerekebilir. İyi kaynaklar arasında, uzaktan yapılabilecek işlere odaklanan Remote, Hibrit bulunur.

Bir şirketin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan birinci sınıf bir uzaktan çalışma politikasına sahip olabileceğini ve yine de sizin için yanlış seçim olabileceğini unutmayın. Organizasyon kültürü, yerinde, hibrit veya uzak tüm bir işgücüne nüfuz eder, bu nedenle bir şirketin değerlerinin ve ilkelerinin sizinkiyle uyumlu olup olmadığını değerlendirmek için yine de arka plan araştırmanızı yapmanız gerekir.

Başvuru için ipuçları

Size uygun bir rol bulduğunuzda, başvurunuzun taslağını hazırlamaya başlamanın zamanı geldi. Geçmişte uzak veya hibrit durumlarda başarılı olmanızı sağlayan becerileri (teknik olarak) ve ayrıca uzaktan çalışan bir ekibin parçası olarak çalışma deneyiminizi vurgulayın.

Uyarı: İşverenin en çok ilgilendiği beceriler pahasına uzaktan çalışma yeteneğinizi vurgulamayın. İş ilanı gelişmiş Excel'i ve bulut tabanlı araçlarla ilgili deneyimi sahip olunması gereken beceriler olarak listeliyorsa, bunlara öncülük edin.

Ya iş uzak değilse?

Ya mükemmel pozisyonu bulursanız ama bu uzak değilse? Başvurmalı ve ardından şirketten ihtiyaçlarınızı karşılamak için iş özelliklerini değiştirmesini istemeli misiniz?

Gerçek şu ki, bu muhtemelen sizin ve işverenin zaman kaybıdır. İş ilanı, pozisyonun sadece ofis olduğunu açıkça belirtiyorsa, firmadan tercihlerinize uymasını istemek, onlara iş ilanını okumadığınızı iletebilir. Ancak, şirket listelemede esnekliğin reklamını yapıyorsa veya esnek çalışmayı çalışanlara sağlanan bir avantaj olarak sunuyorsa, bir konuşma başlatmaktan çekinmeyin.

Uzaktan çalışmanıza izin veren bir pozisyon arıyorsanız, zamanlamanız iyi. Dışarıda çok sayıda uzaktan iş var ve giderek daha fazla kuruluş uzaktan ve hibrit politikaları benimsiyor.

Yorum Yap