En Stresli 30 İş ve Maaşları

Her iş biraz streslidir fakat bazı işler diğerlerinden daha streslidir. Sizin mesleğiniz bu listede var mı?

Stres hayatımızın büyük bir parçasıdır ve çoğu günlük hayatımızın birçok bölümünü geçirdiğimiz işimizden kaynaklıdır. Acil teslim edilmesi gerek projeler, siparişler, tehlikeli çalışma ortamları ve bunların üzerimizde oluşturduğu başkı endişe ve strese neden olur. Bazı meslekler doğal olarak daha çok stresli olurken bazı meslekler ise bu meslektemi bu kadar stresliymiş dedirtiyor.

Doğal olarak, çoğu insan dünyanın en stresli işine sahip olduklarını ve başka hiç kimsenin onların mesleği kadar stres yaşamadığını düşünür. Ama işleri gerçekten ne kadar stresli?

İşte dünyanın en stresli 30 işi.

30. Taksi şoförü

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Taksi şoförü

Aylık ortalama maaş: 7.230 TL'dir.

Bütün gün araba kullanmayı bu kadar kötü yapan ne olabilir? Sarhoş ve kaba yolcular, acemi sürücüler, yoğun trafik ve kötü hava koşulları, bahsetmeye değer sebeplerden sadece birkaçı! Bir arabada mahsur kalmak ve bu sorunlarla uğraşmak taksi veya diğer sürücüler için herhangi bir iş gününü çok stresli hale getirebilir.

29. Cerrah

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Cerrah

Aylık ortalama maaş: 10 bin ile 16 bin TL civarındadır.

Cerrahlar  hastaları ameliyat eder, yaraları tedavi eder ve bir ameliyat sırasında çeşitli sorunlar ve beklenmedik durumlarla ilgilenir. Ölümcül bir hatayla sonuçlanabilecek yanlış bir karar vermeme stresine de sahiptirler.

28. Avukat

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Avukat

Aylık ortalama maaş: 8.600 TL'dir.

Avukatlar  genellikle ek baskıyı üstlenebilen ve zor durumlarla ve kişiliklerle başa çıkabilen sert karakterlerdir. Bir davayı kazanmanın uzun saatleri ve yükü son derece zorlu olabilir ve bu meslekteki birçok insanın kariyerlerinin bir noktasında tükenmiş hissetmelerine neden olur.

27. Barmen

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Barmen

Aylık ortalama maaş: 6.000 TL'dir

Birçoğu barmen olmanın ve barlarda içki içip takılmak için para almanın gerçek bir iş bile olmadığını düşünüyor. Bununla birlikte, gerçek şu ki, sarhoş müşterilerin önce servis edilmesini talep eden ek baskısının yanı sıra saatlerce ayakta durmak ve gece geç saatlerde eve gitmek stresli olabilir.

26. Sağlık görevlisi

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Sağlık Görevlisi

Sağlık görevlisi olmak son derece stresli ve duygusal olarak zorlayıcı bir iştir acil bir duruma müdahale ederken neyle karşılaşacağınızı asla bilemezsiniz. Bir sağlık görevlisi: “Ambulans istasyonumdaki 30 sağlık görevlisinden 4'ü son birkaç yıldır stresten çıktı. Başka bir 14 veya 15 saatlik vardiya çalışması için gelmeyi göze alamazlardı.”

25. IT yöneticisi

En Stresli 30 İş ve Maaşları - IT yöneticisi

Aylık ortalama maaş: 10.000 - 25.000 TL arasıdadır.

Birçok kişinin IT personelinin işinin kolay olduğunu düşünüyor gibi görünüyor, ancak tüm şirketin IT süreçlerinden sorumlu olmak, özellikle herhangi bir hata varsa ve tüm sistem çökerse, biraz gerginliğe neden olabilir. Bu meslekte, liderlik becerilerinizi hızlı bir şekilde geliştirmeniz ve ayaklarınızın üzerinde düşünebilmeniz ve hızlı, etkili çözümler bulabilmeniz gerekecek ve bu, en hafif tabiriyle stresli olabilir.

24. Sosyal hizmet uzmanı

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Sosyal hizmet uzmanı

Aylık ortalama maaş: 7.230 TL'dir

Sosyal hizmet uzmanları, iş günlerine başladıklarında neyle karşılaşacaklarını asla bilemezler. İş alanlarına bağlı olarak, yaşlı, çocuk veya hasta ya da zihinsel sağlık sorunları olan insanlara bakabilirler. Geç geceler ve uzun vardiyalar da sağlıklarına ve kişisel yaşamlarına zarar verebilir, ancak birinin hayatında olumlu bir etki yaratmanın verdiği tatmin, tüm stresi değerli kılabilir.

23. Psikolog

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Psikolog

Aylık ortalama maaş: 8.500 - 10.000 TL arasıdadır.

Açık nedenlerden dolayı, bir psikolog olarak çalışmak oldukça stresli olabilir. Bu işte başarılı olmak için sakinleştirici bir yapıya sahip olmanız ve anksiyete ve depresyon gibi duygusal ve zihinsel bozuklukları tedavi ederek hastalarınızın iyileşmesine yardımcı olmak için ağır iş yüklerinin üstesinden gelmeniz gerekir.

22. Müşteri Hizmetleri

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Müşteri Hizmetleri

Aylık ortalama maaş: 5.500 - 8.000 TL arasıdadır.

Bütün gün masa başında oturup insanlarla konuşmak dünyanın en kolay işi gibi geliyor. Ancak, kızgın müşterilerle uğraşırken ve ay sonunda prim kazanmak için doldurmanız gereken saçma sapan sayıda hedefiniz olduğunda, kısa süre sonra baskıyı hissedeceksiniz. Bazı insanlar rekabetçi bir ofiste başarılı olurken, diğerlerini baskı altında parçalayabilir.

21. Öğretmen

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Öğretmen

Aylık ortalama maaş: 8.500 TL'dir

Öğretmenlik, uzun tatillerle dolu tatmin edici bir iş olsa da, aynı zamanda yoğun bir meslektir. Bu kariyerdeki insanlar, öğrencilerinin çalışmalarının not edilmesini ve ders planlarının tamamlanmasını sağlamak için mesai saatleri dışında çalışma eğilimindedir. Ayrıca, problemli öğrenciler de dahil olmak üzere çeşitli farklı kişiliklerle ilgilenirler.

20. Spor hakemi

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Spor hakemi

Maç başına maaş: 1. Lig hakemi: 2.815 TL – 4.600 TL · 2. Lig hakemi: 1.065 TL'dir

Sahanın kenarında durmak, penaltılara karar vermek ve kazananları değerlendirmek ne kadar zor olabilir? Sürekli sözlü taciz ve hatta ölüm tehditleri ile bir hakemlik işi çok fazla tedirginliğe neden olabilir. Sayısız uykusuz gece ve spor salonlarına gidiş gelişlerin yanı sıra, bu meslekte çalışanlar çok fazla stresle karşı karşıyadır.

19. Kamyon şoförü

En Stresli 30 İş ve Maaşları - Kamyon Şöförü

Aylık ortalama maaş: 10.000 - 15.000 TL arasıdadır.

Bir kamyonda oturmanın ve araba kullanmanın kolay bir iş olduğunu düşünebilirsiniz, ancak büyük bir aracı şehirler ve hatta bazen ülkeler arasında taşımak, özellikle de her gün ara vermeden uzun yolculuklar yapmanız gerektiğinde yorucu hale gelir.

18. Uçak bakım mühendisi


En Stresli 30 İş ve Maaşları - Uçak bakım mühendisi

Aylık ortalama maaş: 10.500 TL'dir

Bir uçak bakım mühendisi, uçak motorlarını kurar ve bakımını yapar ve ayrıca uçakla ilgili herhangi bir elektriksel veya sistematik sorunu onarır. İş son derece teknik olduğundan, uçak bakım mühendisleri aşırı baskı altındadır ve tüm mürettebatın ve yolcuların güvenliğinden sorumludur.

17. Vatman (Tren sürücüsü)


Aylık ortalama maaş: 11.820 TL'dir

Bir tren sürücüsü olmak için, mükemmel bir görüşe sahip olmanız ve treni kullanmak için ayrıntılara dikkat etmeniz gerekir. Meslek kulağa eğlenceli gelse de, büyük bir sorumlulukla geliyor. Yolcularını gidecekleri yere güvenli ve zamanında ulaştırmaktan tren sürücüleri sorumludur.

16. Şef


Aylık ortalama maaş: 10.000 TL'dir

Yoğun ve talepkar bir mutfakta çalışırken şefin rolü son derece streslidir. Müşterilerinizin şikayet etmemesi için siparişleri mükemmel ve zamanında pişirdiğinizden emin olmalısınız. Fırınların ve ocakların ek ısısıyla birlikte çok zorlu bir atmosfer.

15. Laborant


Aylık ortalama maaş: 7.500 TL'dir

Laborantlar, testler, transfüzyonlar veya bağışlar için hastalardan kan örnekleri alır. Meslek basit olsa da, numune toplama, analiz için gönderme ve zor hastalarla uğraşma baskısı onu stresli hale getirir. Laborantların, hastalarının teşhisini karıştırmamak için her numuneyi doğru şekilde etiketlediklerinden emin olmaları gerekir.

14. Perakende ve konaklama satış personeli


Aylık ortalama maaş: 10.690 TL'dir

Perakende ve konaklama personeli genellikle kendilerini zorlu müşterilerle zorlu durumlarda bulur. Zor durumları dağıtmak ve şikayetleri  profesyonel ve zamanında ele almak, müşterilerinin her zaman memnun olmasını sağlamak zorundadırlar.

13. Finansal analist


Aylık ortalama maaş: 12.500 TL'dir

Finansal analistler, finansal verileri inceler ve işletmeleri yatırım fırsatları konusunda yönlendirir. İşin değerlendirme tarafı stresli olmasa da, piyasa en kötüye gittiğinde genellikle mutsuz müşterilerle uğraşmak zorunda kalırlar.

12. Evlilik ve aile terapisti


Aylık ortalama maaş: 13.700 TL'dir

Uyum sağlamak ve çiftlerin farklılıklarını çözmelerine yardımcı olmak son derece stresli bir iş olabilir. Gerginlikler yükselmeye başladığında, durumu dağıtmak sizin sorumluluğunuzda olacaktır. Ancak, çiftlerin uzlaşmasına yardım ettiğinizde bu memnuniyet verici olacaktır.

11. Kişisel asistan


Üst düzey veya tecrübeli maaşlar 49.000 TL ile 63.000 TL

Kişisel asistanın işi, yönetmeleri gereken çok sayıda idari görev nedeniyle oldukça streslidir. Ayrıca, patronunuz için (kişisel olanlar dahil) birçok ayak işi yapmaktan sorumlu olacaksınız ve nefes almak için çok az zamanınız olacak.

10. Hava trafik kontrolörü (ATC)


Aylık ortalama maaş: 14.330 TL'dir

Hava trafik kontrolörleri, uçağın hareketini izler ve pilotları yerden yönlendirir. Ayrıca havaalanlarında ve pistlerde yerdeki hareketi de kontrol ederler. İş basit gibi görünse de, hava trafik kontrolörleri her zaman tetikte olmalı ve bir sorun ortaya çıktığında ve ortaya çıktığında pilota tavsiye vermeye hazır olmalıdır.

9. İnşaat işçisi


Aylık ortalama maaş: 8.500 TL'dir

Fiziksel emek zahmetli ama aynı zamanda streslidir. İnşaat işçileri yoğun hava koşullarında çalışmak zorunda kalıyor ve genellikle ne yapmaları gerektiği konusunda talimat alıyorlar. Kazmaktan ve inşa etmekten, iş vücudunuza zihinsel ve fiziksel bir zarar verir.

8. Etkinlik koordinatörü


Aylık ortalama maaş: 15.000 TL'dir

Birinin en özel gününü veya büyük etkinliğini düzenleme sorumluluğuna sahip olmak, bir etkinlik koordinatörü olarak son derece stresli olabilir. Etkinliğin tüm yönlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlamak, ayrıntılara çok fazla özen gösterilmesini gerektiren zor bir iştir. Bunun yanı sıra, bir şeyler ters giderse, sorunu çözmek için yeterince hızlı çalışabildiğinizden emin olmanız gerekir. Ayrıca bu acımasız endüstride hayatta kalabilmek için iyi bağlantılara sahip olmanız ve mükemmel bir problem çözücü olmanız gerekecek.

7. Halkla ilişkiler yöneticisi


Aylık ortalama maaş: 9.600 TL'dir

Halkla ilişkiler yöneticileri, müşterilerinin veya çalıştıkları şirketin itibarından sorumludur. Müşterilerinin en iyi kapsamı almasını sağlamak ve görünürlüklerini artırmak için fırsatlar ve görünümler için rezervasyon yaptırmak için her saat çalışmaları gerekecek. Tahmin edebileceğiniz gibi, hiçbir ilişkinin lekelenmemesini sağlamak için ünlüler ve tanınmış kişilerle uğraşmak çok fazla tırnak yemeyi gerektirebilir.

6. 112 memuru


Aylık ortalama maaş: 8.330 TL'dir

112 memurları, acil durum çağrılarını yanıtlamaktan ve polis memurları ve diğer acil müdahale ekipleriyle irtibat kurmaktan sorumludur. İş, arayanı sonraki adımlarında yönlendirmek için sakin ve sakin kalmak zorunda kalırken bol miktarda stres içerir . Bu arada bazı aramalar son derece travmatik olabilir.

5. Havayolu pilotu


Aylık ortalama maaş: 41.950 TL'dir

Bir havayolu pilotu olarak, tüm yolcularınızın güvenliğinden yalnızca siz sorumlusunuz ve aşırı hava koşullarında uçmak zorunda kalmak son derece stresli olabilir. Bir havayolu pilotunun günlük mücadelelerinin yanı sıra, programlardaki son dakika değişiklikleri de yolcularınızın giderek daha fazla hayal kırıklığına uğrayacağını bilerek stres seviyelerini artırabilir.

4. İtfaiyeci


Aylık ortalama maaş: 10.230 TL'dir

Alev alev yanan yangınlar ve bilinmeyen koşullar altında çalışmak, bir itfaiyecinin duygusal esenliğine zarar verir. Bir yangın yerinin ciddiyetini veya bir günde kaç kişiyi kurtarmaları gerektiğini bilmemek, her gün yeni zorluklar getirir. Son dakika değişiklikleri, önceden plan yapamayacakları için kişisel hayatlarını da zorlayabilir.

3. Sağlık çalışanı


Sağlık çalışına genel bir meslek grubu olduğu için maaşlarda farklılıklar vardır.

Sağlık çalışanları da başkalarının sağlığını sağlamak için zamanlarının çoğunu adamakta ve hayatlarını riske atmaktadır. COVID-19 pandemisi sırasında gördüğümüz gibi, birçok sağlık personeli, hasta sayısının arttığı ve yeterli personel ve kaynağın olmadığı yüksek stresli ortamlarda çalışmak için günlük olarak hayatlarını riske attı. Bu onları fazla mesai yapmaya ve başkalarına yardım etmek için kendi refahlarını tehlikeye atmaya zorladı.

2. Polis memuru


Aylık ortalama maaş: 11.162 TL'dir

Polis memurları, departmanlarına veya çalışma alanlarına bağlı olarak, silahlı soygunlar veya şiddet içeren ve taciz edici durumlar gibi yaşamı tehdit eden durumlarla uğraşan yüksek riskli durumlarda çalışırlar. Tutuklama yapmak için tehlikeli suçlularla uğraşabilirler. Bu, elbette, büyük miktarda strese ve diğer sağlık sorunlarına neden olur.

1. Sözleşmeli askeri personel


Astsubay Aylık ortalama maaş: 10.000 TL'dir

Askeri personelin işi oldukça stresli bir iş. Evden uzakta olmanın stresinin yanı sıra, savaş alanında çalışmak son derece travmatiktir. Kayıp korkusu ve sevdiklerinin kaybı, kaygı düzeylerini yüksek tutar ve genellikle travma sonrası stres bozukluğu ve zihinsel sağlık sorunları ile sonuçlanır.

Özet

Tüm bu işlerin stres faktörleri eklediğini söylemek güvenli, ancak faydaları dezavantajlarından çok daha ağır basıyor. Bununla birlikte, mesleğiniz ne olursa olsun, şiddetli stres belirtileri yaşıyorsanız ve zihinsel sağlığınızla mücadele ediyorsanız, bir profesyonelden yardım almalısınız.

Not: Belirtmiş olduğumuz maaş değerleri gerçek değerleri yansıtmaya bilir birçok özel sektör mesleğinde tecrübe, işin şartları, çalışılan firma gibi etken vardır.

Yorum Yap