Resim Öğretmeni Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Resim Öğretmeni Olunur?

Resim Öğretmeni nedir?

Resim Öğretmeni, öğrencilere sanatı nasıl yaratacaklarını ve takdir edeceklerini öğretmede uzmanlaşmış bir eğitimcidir. Çocuklara çizim, resim, seramik, baskı resim ve kaynaklarınızın sağladığı diğer sanat türlerini öğreteceksiniz. Sanat tarihine odaklanan birimleri de dahil edebilirsiniz. Sınıfınız sanat malzemeleriyle dolu olacak ve duvarları muhtemelen öğrenci resimleri ve diğer yaratıcı, teşvik edici öğelerle kaplanacaktır. Öğretemeyenler hiç resim öğretmeniyle karşılaşmadı demişler. Öğrencilerinize sadece teknikleri göstermekle kalmayacak, aynı zamanda grup projeleri üzerinde çalışmak için hepsini bir araya getirebilirsiniz. Bu size, onları kendi başlarına tamamlamak için zamanları olmayacak büyük projeler yaratma sürecinde tüm yol boyunca götürme şansı verir.

Resim Öğretmeni Olma Adımları


Resim Öğretmeni Olma Adımları

Resim Öğretmeni olmak için tutkuya ihtiyacınız var. Sadece sanat tutkusuna değil, çocuklara öğretmek ve beslemek için de bir tutkuya ihtiyacınız var. Daha sonra bu tutkuyu alabilir ve kendi sanat sınıfınızı devralmanıza izin verecek yolu takip edebilirsiniz.

Bu yol önce bir lisans derecesinden geçer. Eğitim fakültelerinin özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 4 yıllık eğitim veren Resim-İş Öğretmenliği bölümünü bitirmektir. İkinci yol ise güzel sanatlar fakültesini okumaktır . Bunun dışında, muhtemelen öğretmen hazırlığında anadal yapabilir ve Sanatta çift anadal veya yandal alabilirsiniz. Oradan, gerekli standart testleri geçmeli, ve ardından kpss ile atanmalısınız.
  • 1. Adım: Bölümü Kazanın
  • 2. Adım: Eğitim
  • 3. Adım: Lisansınızı Alın

1. Adım: Derece Kazanın

Kendi sanat sınıfınıza sahip olmanın ilk adımı bir derecedir. Bir lisans derecesi ve hatta belki bir yüksek lisans derecesine ihtiyacınız olacak.

Lisans derecesi ve kpss puanı ile atanabilir ve kendi sınıfınızda bir kariyer başlatabilirsiniz.

2. Adım: Öğrenci Öğretimi

Lisans derecenizin bir parçası olarak, bir öğrenci öğretim deneyimini tamamlamanız gerekecektir. Bu, kendi adımı olarak kabul edilir, çünkü tüm lisanslı öğretmenler için hayati bir geçiş ayinidir. Bu muhtemelen, hevesli sanat öğrencilerinden oluşan bir sınıfın önündeki ilk deneyiminiz olacak.

Bu süreçte okulun resim öğretmeninin direkt vesayetinde ve mentorluğunda çalışacaksınız. Ayrıca üniversitenizde yol boyunca tavsiye ve teşvik sunacak bir fakülte danışmanınız olacaktır. Sınıf yönetimi, ders planlama, öğretim yürütme ve not verme gibi konularda size yardımcı olacaklardır.

Bu sürecin sonunda, muhtemelen deneyiminizi belgeleyen bir portföy, resmi bir yazı ve hatta belki de seçkin öğrenci çizimlerinden örnekler gibi deneyiminizden çeşitli eserler göndermeniz gerekecektir. Üniversite danışmanınız size takip etmeniz için bir değerlendirme listesi sağlayacaktır.

3. Adım: Lisansınızı Alın

Gerekli testleri geçtikten ve eğitiminizi tamamladıktan sonra, devlete transkriptlerinizi, arka plan kontrolünüzü ve departmanınızdan tavsiye mektubunuzu sağlayarak başvurunuzun geri kalanının tamamlandığından emin olmanız gerekir. Bu şeyler düzene girdikten sonra, bir iş bulmalısın.

Öğrenci öğretmenliği deneyiminizin ortasındayken, o okulun veya bölgesindeki diğerlerinin sanat öğretmenlerine ihtiyacı olup olmadığına bakın. Herhangi bir bilgiye sahip olup olmadıklarını öğrenmek için binadaki diğer öğretmenlerle konuşabilir ve müdürünüzün aktif olarak iş aradığınızı bildiğinden emin olabilirsiniz. O okulda veya başka bir yerde henüz duyurulmamış bir açılış olduğunu biliyor olabilir. Resim öğretmeni olarak işlerin çok yaygın olmadığını unutmayın, bu nedenle hayalinizdeki iş açılana kadar lisanssız bir öğretmenlik pozisyonu almanız gerekebilir. Bir işe girdiğinizde, işe alım müdürünüz evrakları devlete sunacak ve ardından öğretmenlik lisansınızı alacaksınız.

Resim Öğretmeni Ne Yapar?

Bir Resim Öğretmeni günlerini bir sınıfta öğrencilerle çeşitli sanat projeleri üzerinde çalışarak geçirir. Resim öğretmeni olursanız, yağlı boya, sulu boya, lateks boyama, baskı resim, seramik, kalem ve mürekkep ve karakalem gibi çok çeşitli sanatsal yöntemlerle ilgili çalışma bilgisine sahip olacaksınız. Öğrenci çalışmalarını objektif bir değerlendirme listesi ile değerlendirmekten ve bu temelde not vermekten siz sorumlu olacaksınız.

Sanata özel ilgi duyan öğrenciler için bir Sanat Kulübü de başlatabilirsiniz. Birçok okul, öğretmenlerin bu tür müfredat dışı faaliyetlerde bulunmalarını ve böylece okulun eğitim değerini artırmalarını bekler. Bu, ortaokul öğretmenleri ve lise resim öğretmenleri için daha önemli olacaktır, çünkü daha büyük öğrenciler mesai saatlerinden sonra okulda vakit geçirebilir veya kulüple özel saha gezileri yapabilirler.

Okulunuzda sanatın amacını ilerletmek için sanat yarışmaları ve saha gezileri gibi diğer girişimlere öncülük edebilirsiniz. Yarışmalar, öğrencileri dostane bir rekabet ruhuyla teşvik edecektir. Şehrinizdeki sanat müzelerine veya sergilere yapılan alan gezileri, öğrencilerinizin ufkunu genişletecek ve diğer şehirlerin sanat müzelerine yapılacak daha büyük geziler, yaşam boyu öğrenme ruhunu oluşturacaktır.

Resim Öğretmeni Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Resim Öğretmeni Olunur?

Edinilecek Resim Öğretmeni Becerileri

İşletme Yöneticilerinden, aynı anda iki yerde bulunurken veya en azından öyle görünmesini sağlarken çeşitli zorlu durumlarla başa çıkmaları beklenir. İş mesleğinde, yeni beceriler kazanmak daha yüksek pozisyonlara yol açabilir.

En çok önerilen altı beceri:

Sanat Becerileri Sanat
Öğretmek için, çok çeşitli sanatsal ortamlarda becerilere sahip olmalısınız. Öğrencilere nasıl çizileceğini, boyanacağını, kil ile 3 boyutlu nesnelerin nasıl oluşturulacağını ve daha fazlasını öğretebilmelisiniz. Uzmanlığınız seramik olsa da, lisans dersleriniz ve stüdyo zamanınız çok çeşitli ortamlara ayrılmalıdır. Sonuçta, öğrenciler muhtemelen tek bir ortam için bir yakınlık bulacaklar, bu nedenle onları bir dizi sanatsal ifadeye maruz bırakmanız gerekecek.
 
Sınıf Yönetimi
Sanat dersleri, özellikle genç öğrencilerle, özellikle sıkı yönetilen bir sınıfa ihtiyaç duyabilir. Boya ile nasıl bir karmaşa yaratacağınızdan ziyade, öğrencilerin dikkatini çekmeli ve onları eldeki göreve odaklamalısınız.
 
Öğretim Becerisi
Sanatı bir süreçtir, bu nedenle öğrencilere her adımda kapsamlı bir şekilde talimat vermeniz gerekir. Ayrıca, daha az meşgul olan öğrencilerin derslere ilginç bir giriş noktası bulmaları için yaratıcı yaklaşımlar bulmanız gerekecek.
 
Organizasyon
Her öğretmenin yüksek düzeyde bir organizasyon sağlaması gerekir. Bu, sınıfınızdan bahsetmeden, tüm derslerinizi düzenli tutmak anlamına gelir. Diğer öğretmenlerin çoğunun odalarını düzenli tuttuğu yerde, sınıfınızın iyi organize edildiğinden emin olmanız gerekir. Düzensiz hale gelirse, öğrenciler onu daha da dağınık hale getirecektir.
 
Nesnellik
Sanat doğası gereği özneldir. Her öğrenci sizin sanatsal duyarlılığınızı paylaşmayacak, bu nedenle etkili geri bildirim ve not vermek için bu hayati beceriye sahip olmanız gerekecek.
 
Fon Geliştirme
Okullarımızın öğretmenler için yeterli kaynakları sağlamakta zorlandığı üzücü bir gerçektir. Bu belki de sanat öğretmenleri için daha da doğrudur. Bu nedenle, sınıfınızda ihtiyaç duyduğunuz tüm malzemeleri finanse etmenin yaratıcı yollarını bulmanız gerekebilir. Mevcut hibeler var ve belki de başka bağımsız fon yaratma çabalarını başlatabilirsiniz. Herhangi bir bağış toplamanın yasal olduğundan emin olmak için müdürümüze danışın.

Resim Öğretmeni Kariyer ve Maaş

Nerede Çalışabilirsiniz?

Büyük olasılıkla bir devlet okulunda çalışıyorsunuz. Devlet okulları, yeterli kaynakların yanı sıra rekabetçi ücretler de sunar. Ayrıca, deneyiminizle örtüşen sabit artışlar garanti edilir ve ek dereceler elde ederseniz, maaşınız bunu yansıtacaktır.

Bir yüksek lisans derecesine ulaşırsanız, bir kolej veya üniversite için öğretmenlik de yapabilirsiniz. Bir MFA, bir zamanlar yaptığı ağırlığı tam olarak taşımadığından, görev süresine hak kazanamayabilirsiniz. Bununla birlikte, sanat dünyasında tanınan bir MFA, uzun vadeli istihdam konusunda size yardımcı olabilir.

Resim öğretmenleri ayrıca yerel toplum merkezlerinde, sanat galerilerinde ve hatta emeklilik merkezlerinde özel dersler verebilir. Şehrinizde evde eğitim gören güçlü bir öğrenci nüfusu varsa, ebeveynleri çocuklarını ek sanat kurslarına kaydettirmek isteyebilir.

Özel okullarda da fırsatlar vardır. Bazı özel okullar sanata odaklanmıştır, bu nedenle en güçlü uzmanlık alanlarınızı daha derinlemesine araştırma fırsatınız olabilir. Özel okullar da daha seçicidir, bu nedenle tipik devlet okullarında bulacağınızdan daha fazla meşgul olan öğrencileriniz olması muhtemeldir.

Potansiyel Kariyer Yolları

Eğitimcilerin birçok değerli becerisi vardır. Aslında, birçoğu öğretmenlikten proje yöneticileri, satış görevlileri veya diğer yönetim pozisyonları olarak işlere geçiyor. Sonuçta, günde yaklaşık 100 öğrenciyle çalışıyorsanız, son derece etkili olmak için mükemmel yönetim becerilerine ihtiyacınız var. Bir sanat dereceniz varsa, fırsatlarınız yeni bir boyut kazanır. İşte düşünebileceğiniz birkaç kariyer:

Grafik Tasarımcı
Adobe Creative Suite ile becerileriniz varsa, sanatsal yetenekleriniz grafik tasarıma odaklanabilir. Tam zamanlı ders veriyorsanız veya bir reklam ajansında tam zamanlı grafik sanatlar yapıyorsanız serbest projeler alabilirsiniz.
 
Set Tasarımcısı
Yerel canlı tiyatrolar, gösterileri için setler tasarlamak ve inşa etmek için genellikle yetenekli vizyonerlere ihtiyaç duyar. Bu tam zamanlı bir iş olmasa da, bir resim öğretmeni olarak çalışmanızı kesinlikle artırabilir. Ayrıca, sanat eserinizi sergilediğinizde, ücretli sanatsal çalışma için başka fırsatlar bulabilirsiniz.
 
Muralist
Pek çok sanat öğrencisi, uygun bir kariyer seçimi olarak ticari duvar resminin peşindedir . Orijinal fikirlerinizi ifade eden çalışma resimleri de bulabilirsiniz. Birçok kentsel bina, sokak varlıklarını güzelleştirmek için muralistler kullanır.
 
Okul Öncesi Öğretmeni
Okul öncesi öğrencileri, ebeveynleri ve büyükanne ve büyükbabaları için parmak boyamayı ve her türlü tuhaf parçayı yaratmayı severler. Küçük çocuklara el baskısı ile hindi yapmayı veya inşaat kağıdı katlamayı ve sevgililer günü kalbi yapmayı kesinlikle göstereceksiniz.
 
Özel Eğitim
Bu uzmanlık alanı, sanat eserlerini içerebilir veya çok fazla engeli olan öğrenciler için çok fazla sevgi ve sabır içerebilir. Aynı zamanda, yetenekli ancak öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin kendilerini görsel bir ortamda ifade etmelerine yardımcı olmayı da içerebilir.
 
Okul Yönetimi
Sınıfta beş veya daha fazla yıl geçirdikten sonra M.Ed. ve okul yönetiminde bir lisans almak. Bu açıdan, bir okulun fakültesini ve müfredatını yönlendirirken, öğrencilere tutkunuz ve bilgeliğinizle ilham vereceksiniz.

Resim Öğretmeni Kariyer Maaşları

Ortalama Maaş: 3.440 TL
En Düşük: 2.820 TL
En Yüksek: 4.690 TL

Yorum Yap